Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Oι μυρωδιές της Άνοιξης...

Και να λοιπόν που ύστερα από τόσες βροχερές μέρες, τόσα καταθλιπτικά απογεύματα, τόσους μήνες ατέρμονης προσμονής (δεν μ'αρέσει να υπερβάλλω!), ήρθε και επίσημα η πρώτη μέρα της Άνοιξης.
Το πρωί ανοίγω το παράθυρο και με κατακλύζουν οι αγαπημένες μου μυρωδιές, άνθη από τις νερατζιές, τις πορτοκαλιές, η φρεσκάδα του γρασιδιού και μια γλυκύτητα στον αέρα που δεν οφείλετε μόνο στο πάρκο απέναντι αλλά και στο γεγονός ότι την Άνοιξη όλα μυρίζουν πιο όμορφα!!
Ξεχυθείτε στους δρόμους, κάντε βόλτες κάτω από τον υπέροχο ήλιο, πηγαίνετε σε πάρκα, πάρτε ένα ποδήλατο και κάντε την γνωστή περατζάδα της παραλιακής από την Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το kitchen bar ή απλά χαλαρώστε σπίτι με ωραία παρέα, ωραία μεζεδάκια και ανεβασμένη διάθεση.
Σ'αυτήν λοιπόν την έκσταση αρωμάτων από τα λεμονάτα ανθάκια θα σας γράψω μια συνταγή της πολυαγαπημένης μου laura vitale για την εύκολη τάρτα lime χωρίς ψήσιμο :


Yλικά:
1 1/2 κούπα μπισκότα digestive (τριμμένα στο μπλέντερ)
1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
414ml ζαχαρούχο γάλα
1/2 κούπα χυμό από lime
ξύσμα από το lime
2 κούπες κρέμα γάλακτος 35% λιπαρών

Προετοιμασία:
-Σ'ένα μπωλ ανακατεύω τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
-Ρίχνω τα μπισκότα σε μια ταρτιέρα 23cm, κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα, και πατάω το μείγμα να στρωθεί στον πάτο αλλά και στα πλαινά της ταρτιέρας. (όσο πιο ψηλά φτάσετε στο πλάι τόσο πιο σταθερά θα κρατιέται το υγρό μείγμα)
-Σ'ένα μπώλ ανακατεύω το ζαχαρούχο με τον χυμό και το ξύσμα του lime και στρώνω πάνω από το μπισκότο.
-Χτυπάω την παγωμένη (από το ψυγείο) κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ και απλώνω πάνω από το μείγμα. Γαρνίρω είτε με ξύσμα είτε με φλούδες από το lime.
-Πριν δοκιμάσω το γλυκό πρέπει υποχρεωτικά να μείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη την νύχτα.

Σε περίπτωση που βαριέστε να την φτιάξετε πηγαίνετε στο noel ένα πολύ ιδιαίτερο καφέ μπαρ στην Κολοκοτρώνη 59β, Αθήνα για να γευτείτε μια πολύ γευστική αναπαράσταση του γλυκού!
Μέχρι να ξανασυναντηθούμε, καλά να περνάτε!!!