Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Μάρτης Γδάρτης...

Πως αντιμετωπίζουμε αυτές τις μέρες το ξαφνικό κρύο?? Εγώ έχω μελαγχολήσει λίγο με αυτή την μαυρίλα του ουρανού, πέρα από το ότι κρυώνω συνέχεια...Μ'αρέσει όταν έχει έτσι πολύ κρύο να πίνω ένα ωραίο ζεστό ρόφημα, είτε είναι σοκολάτα, είτε είναι τσάι. Είχα πάρει πριν λίγες βδομάδες δυο γεύσεις ζεστής σοκολάτας από τα καφεκοπτεία λουμίδη (http://www.kafekopteialoumidi.gr/), η μια ήταν σοκολάτα ρόφημα με άρωμα πορτοκάλι και η άλλη σοκολάτα ρόφημα με τζίντζερ και κανέλα. Και τα δυο πεντανόστημα, σας τις προτείνω ανεπιφύλακτα. Μια άλλη πρόταση, αν κατεβείτε στο κέντρο και περάσετε από την Ευριπίδου είναι να κάνετε μια στάση στο "ελιξήριον" (http://www.elixir.com.gr/greek/pages/filosofia.htm),ένα μαγαζί με πάρα πολλά διαφορετικά είδη βοτάνων και τσαγιού που τα αρώματά τους θα σας ταξιδέψουν στην Ανατολή. Τα Χριστούγεννα είχα αγοράσει την γεύση "μικρός πρίγκηπας" με αρώματα από βατόμουρο και αποξηραμένα τριανταφυλλάκια και μια γεύση με βάση κανέλα-τζίντζερ-αστεροειδή γλυκάνισο και άλλα παρόμοια καλούδια...Αν πάλι είστε στον δρόμο και θέλετε κάτι άμεσα γλυκό και τονωτικό θεωρώ ότι τα έβερεστ φτιάχνουν την καλύτερη ζεστή σοκολάτα, και φυσικά τα starbucks τα ωραιότερα ροφήματα.
Σήμερα είναι βραδιά σινεμά θα πάμε να δούμε το πέμπτο κύμα (https://youtu.be/kmxLybfGNC4) επιστημονικής φαντασίας-δράσης, αν είναι καλό θα σας πω να πάτε!!
Εχθές έβαλα για πολλοστή φόρα να δω harry potter, όταν δεν είμαι στα καλά μου πάντα μου φτιάχνει το κέφι αυτό το συνονθύλευμα από μαγεία-παντοτινή φιλία και happy end. Και σκέφτομαι ο πρωταγωνιστής daniel radcliffe πόσο πολύ έχει προχωρήσει από τότε. Αν σας αρέσει σαν ηθοποιός σας προτείνω να δείτε : το december boys, the woman in black, what if και horns. Είναι τελείως διαφορετικός και αυτό είναι σημαντικό. Ένας ηθοποιός που έχει κάνει μια τεράστια καριέρα βασισμένη μόνο σε ένα ρόλο, αν καταφέρει να σταθεί το ίδιο καλά και σε άλλους χαρακτήρες, τότε για'μενα σημαίνει ότι είναι καλός ηθοποιός.
Μ'αυτά κλείνω για τώρα, φιλιά!!!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Καλή Σαρακοστή!!

Εύχομαι σε όλους καλή Σαρακοστή, ελπίζω να παιρνάτε τέλεια με τις οικογένειές σας και τους δικούς σας ανθρώπους! Αλήθεια σας αρέσει η ταραμοσαλάτα?? Εμένα όχι και τόσο παραείναι αλμυρή και περίεργη!.. Για'μένα το καλύτερο "μεζεδάκι" της Σαρακοστής πρέπει να είναι η λαγάνα με τον κλασικό χαλβά, μ'αρέσει να τον διαλύω μέσα σε μια μπουκιά λαγάνας σαν σάντουιτς!! Φυσικά ποιος μπορεί να πεί όχι και στα εκατομμύρια ψαροτηγανητά μεζεκλίκια, γαρίδες, μύδια, χταποδάκια, κεφτέδες με όσπρια που είναι και της μόδας. Για επιδόρπιο εμείς πήραμε από έναν σνόμπ φούρνο της περιοχής, ένα σνόμπ αλλά πεντανόστιμο χαλβά που σαν βάση είναι σιμιγδαλένιος αλλά έχει επικάλυψη από μήλα σε μικρά καρεδάκια σαν μαρμελάδα και μπόλικη κανέλα. Είναι ειλικρινά κόλαση...
Αν κάτσετε μέσα το βραδάκι σας προτείνω να δείτε μια υπέροχη ταινία που είχα δεί στο σινεμά πριν δυο χρόνια και κατέβασα ξανά, λέγεται "snowpiercer" με σκηνοθέτη τον bong joon-ho κορεάτης στην καταγωγή και πρωταγωνιστές: τον θεό chris evans, την tilda swinton (αγνώριστη), τον jamie bell (ο μεγάλος πλέον billy eliot), τον ed harris, τον μεγάλο john hurt και πολλούς άλλους. Για την υπόθεση δεν θα πω πολλά γιατί πιστεύω ότι και εσείς όπως και εγώ κρίνουμε καλύτερα από ένα τρέιλερ, θα πω μόνο ότι το γνωστό σαιτ κριτικής ταινιών rotten tomatoes δίνει στην ταινία 95% πράγμα σπάνιο!! Ιδού και το τρέιλερ: https://youtu.be/nX5PwfEMBM0
Αν πάλι είστε φαν του βιβλίου προχθές ξεκίνησα το "στις στάχτες" της συγγραφέας rosamund lupton από τις εκδόσεις διόπτρα. Είναι αστυνομικό μυθιστόρημα και μέχρι στιγμής μου φαίνεται αρκετά βατό με ίσως λίγο αργό ρυθμό εξελίξεων για τα δικά μου γούστα.
Χθές είχα και μια ατυχία πήγα να φτιάξω μιλφέιγ συνταγή της Ντίνας Νικολάου αλλά για κακή μου τύχη η μάρκα του φύλλου (που σύμφωνα με τις γνωστές οδηγίες το βγάζεις από την κατάψυξη την προηγούμενη νύχτα και το βάζεις στην συντήρηση μέχρι να το χρειαστείς) που πήρα δεν τα ξεχώριζε με μεμβράνες οπότε είχαν μαλακώσει πολύ...Δεν ξέρω για'σας όμως εγώ φύλλο σφολιάτας που έχει κολλήσει μεταξύ του βαριέμαι να το ξαναπλάσω και να το ξαναπαγώσω οπότε έφτιαξα νοστιμότατα τυροπιτάκια με γέμιση φέτα-δυόσμο-πιπεράκι και ένα αβγό και για επάλειψη λίγο γάλα και μαυροκούκι. Και κάπως έτσι προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι ουδέν κακό αμιγές καλού!!!
Σας χαιρετώ μέχρι την επόμενη φορά!!!!
"Τα τυχερά-άτυχα τυροπιτάκια"


                   






 
"Η πικάντικη μακαρονάδα με τόνο"

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Tα Καλοσωρίσματα...

Το όνομά μου είναι Εβίτα,
Πίσω από την ανωνυμία των blogs με λένε ονειροπαγίδα, γεγονός αστείο να αναφέρω από την στιγμή που λέω το πραγματικό μου όνομα!
Έχω να μπω αρκετά χρόνια στα γνωστά λημέρια της αλληλεπίδρασης μέσα από τα ιστολόγια, όμως επιστρέφω με την sugar land, την χώρα που σκοπεύω να αφήνω μόνο γλυκιές γεύσεις, μέρη που επισκέπτομαι και θέλω να μοιραστώ, εικόνες που δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστες, συνταγές που με ξετρέλαναν και ταινίες που με κάνουν να ξεχνιέμαι!
Παρά τον περίεργο καιρό που επικρατεί μέχρι στιγμής στο ανακουφιστικό τριήμερό μας, ελπίζω να παιρνάτε όμορφα ό,τι και αν κάνετε και ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ!! Πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα ακόμα και μικρά ακόμα και ασυνήθιστα για τους άλλους πιστεύω ότι πρέπει να τα κάνουμε, είτε αυτό είναι μια βόλτα στην θάλασσα, είτε είναι να δούμε μια ωραία ταινία, να ακούσουμε μουσική, να μαγειρέψουμε ένα νέο πιάτο!!!
Πρόταση αν είστε όπως και εγώ άτομο που του αρέσουν οι ξένες σειρές, δείτε το "the 100", μείγμα επιστημονικής φαντασίας-περιπέτειας και μεταποκαλυπτικού κόσμου.   Ιδού και το τρέιλερ της σειράς: https://youtu.be/ia1Fbg96vL0 . Αν πάλι δεν έχετε εξοχικό και θέλετε να κάνετε μια ωραία βόλτα κατεβείτε κέντρο όσο περίεργο και αν σας ακούγετε. Ξεκινώντας από την πλατεία Συντάγματος, κατηφορίστε Μοναστηράκι και από εκεί Θησείο και Πλάκα. Χαθείτε στα στενάκια και ανακαλύψτε νέες διαδρομές.
Φάτε ένα ωραίο γλυκό στο σερμπετόσπιτο (http://www.lifo.gr/team/peina/55522), αγναντέψτε τον βράχο της ακρόπολης στο θησείο view restaurant (http://www.thissioview.gr/), πηγαίνετε στα ταβερνάκια στα αναφιώτικα ή φάτε μια θεική γλυκιά ή αλμυρή κρέπα στην αμαλθεία ( https://www.facebook.com/AmaltheaCreperie).
Για αύριο σας έχω πρόταση μαγειρικής, δύο συνταγές ενός αμερικάνου σεφ που παρακολουθώ από το 2009 και λατρεύω, του σεφ John με το blog foodwishes.com. Παραθέτω τα links:
 http://foodwishes.blogspot.gr/2012/02/garlic-shrimp-not-necessarily-in-that.html και http://foodwishes.blogspot.gr/2011/03/creamy-tomato-tuna-penne-pasta-and.html (αυτό θα φτιάξω εγώ!)
Κλείνω για σήμερα ευχόμενη καλό υπόλοιπο τριημέρου και καλή ξεκούραση πάνω απ'όλα!!!