Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Καλή Σαρακοστή!!

Εύχομαι σε όλους καλή Σαρακοστή, ελπίζω να παιρνάτε τέλεια με τις οικογένειές σας και τους δικούς σας ανθρώπους! Αλήθεια σας αρέσει η ταραμοσαλάτα?? Εμένα όχι και τόσο παραείναι αλμυρή και περίεργη!.. Για'μένα το καλύτερο "μεζεδάκι" της Σαρακοστής πρέπει να είναι η λαγάνα με τον κλασικό χαλβά, μ'αρέσει να τον διαλύω μέσα σε μια μπουκιά λαγάνας σαν σάντουιτς!! Φυσικά ποιος μπορεί να πεί όχι και στα εκατομμύρια ψαροτηγανητά μεζεκλίκια, γαρίδες, μύδια, χταποδάκια, κεφτέδες με όσπρια που είναι και της μόδας. Για επιδόρπιο εμείς πήραμε από έναν σνόμπ φούρνο της περιοχής, ένα σνόμπ αλλά πεντανόστιμο χαλβά που σαν βάση είναι σιμιγδαλένιος αλλά έχει επικάλυψη από μήλα σε μικρά καρεδάκια σαν μαρμελάδα και μπόλικη κανέλα. Είναι ειλικρινά κόλαση...
Αν κάτσετε μέσα το βραδάκι σας προτείνω να δείτε μια υπέροχη ταινία που είχα δεί στο σινεμά πριν δυο χρόνια και κατέβασα ξανά, λέγεται "snowpiercer" με σκηνοθέτη τον bong joon-ho κορεάτης στην καταγωγή και πρωταγωνιστές: τον θεό chris evans, την tilda swinton (αγνώριστη), τον jamie bell (ο μεγάλος πλέον billy eliot), τον ed harris, τον μεγάλο john hurt και πολλούς άλλους. Για την υπόθεση δεν θα πω πολλά γιατί πιστεύω ότι και εσείς όπως και εγώ κρίνουμε καλύτερα από ένα τρέιλερ, θα πω μόνο ότι το γνωστό σαιτ κριτικής ταινιών rotten tomatoes δίνει στην ταινία 95% πράγμα σπάνιο!! Ιδού και το τρέιλερ: https://youtu.be/nX5PwfEMBM0
Αν πάλι είστε φαν του βιβλίου προχθές ξεκίνησα το "στις στάχτες" της συγγραφέας rosamund lupton από τις εκδόσεις διόπτρα. Είναι αστυνομικό μυθιστόρημα και μέχρι στιγμής μου φαίνεται αρκετά βατό με ίσως λίγο αργό ρυθμό εξελίξεων για τα δικά μου γούστα.
Χθές είχα και μια ατυχία πήγα να φτιάξω μιλφέιγ συνταγή της Ντίνας Νικολάου αλλά για κακή μου τύχη η μάρκα του φύλλου (που σύμφωνα με τις γνωστές οδηγίες το βγάζεις από την κατάψυξη την προηγούμενη νύχτα και το βάζεις στην συντήρηση μέχρι να το χρειαστείς) που πήρα δεν τα ξεχώριζε με μεμβράνες οπότε είχαν μαλακώσει πολύ...Δεν ξέρω για'σας όμως εγώ φύλλο σφολιάτας που έχει κολλήσει μεταξύ του βαριέμαι να το ξαναπλάσω και να το ξαναπαγώσω οπότε έφτιαξα νοστιμότατα τυροπιτάκια με γέμιση φέτα-δυόσμο-πιπεράκι και ένα αβγό και για επάλειψη λίγο γάλα και μαυροκούκι. Και κάπως έτσι προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι ουδέν κακό αμιγές καλού!!!
Σας χαιρετώ μέχρι την επόμενη φορά!!!!
"Τα τυχερά-άτυχα τυροπιτάκια"


                   






 
"Η πικάντικη μακαρονάδα με τόνο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου